Hoşgeldiniz

Platon'un dediği gibi matematik bilmeyen giremez demiyoruz.. Gel, gel, ne olursan ol yine gel. İster matematikten nefret et, ister adını bile duymak istemiyorum bu dersin de, ister ne yaparsam yapayım başaramıyorum de yine gel. Bizim sitemiz ümitsizlik sitesi değildir, yüz kere de korkuyorum bu dersten de desen yine gel.

5 Nisan 2012 Perşembe

"Nisan Ayı" Matematik Soruları


NİSAN AYI
MATEMATİK SORULARI
SORU 1:
Emre 15 yıl sonra, Derya 3 yıl önce doğmuş olsaydı, Emre Derya’dan 4 yaş büyük olacaktı. Buna göre Emre Derya’dan kaç yaş büyüktür?

SORU 2:
Doktorlar ve avukatlardan oluşan bir grubun yaş ortalaması 40 dır. Doktorların yaş ortalaması 35, avukatların yaş ortalaması 50 dir. Buna göre doktorların sayısının avukatların sayısına oranı nedir?

SORU 3:
 Ix+7I+Ix-2I ifadesinin en küçük değeri kaçtır?

MATEMATİK
AYIN SORULARI
İÇİN;



ü NİSAN AYININ SONUNA KADAR 3 SORUYU DA AÇIKLAMALI ÇÖZÜMLERİ İLE BİRLİKTE MATEMATİK ÖĞRETMENİ GÖKHAN ÇAKO’YA TESLİM ETMENİZ GEREKMEKTEDİR.


ü SORULARIN TAMAMINI DOĞRU CEVAPLAYAN ÖĞRENCİLERİMİZ AYIN SONUNDA ÖDÜLLENDİRİLECEKTİR.


ü AYNI ZAMANDA OKUL İNTERNET SİTEMİZDEN ÖĞRENCİLERİMİZ DUYURULACAKTIR.



“Ben öğrenim devrimde matematik konusuna çok önem vermişimdir ve bundan hayatımın çeşitli safhalarında başarı elde etmek için faydalanmış olduğumu söyleyebilirimhttp://www.forumacil.com/images/smilies/nokta.gifOnun için herkes matematik bilgisinin çok gerekli olduğuna inanmalıdırhttp://www.forumacil.com/images/smilies/nokta.gif
 M. Kemal ATATÜRK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız denetlenerek en kısa sürede yayınlanacaktır.